دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) از توقف برنامههای حیاتبخش بشردوستانه بهدلیل کمبود بودجه در افغانستان خبر داده است.
اوچا این مطلب را در تازهترین گزارشاش در مورد بررسی نیازهای بشردوستانه در افغانستان ابراز کرده است.
براساس گزارش، حامیان کمکهای بشردوستانه در افغانستان تا اواسط ماه گذشته میلادی (جون) ۲۰.۱ درصد بودجه درخواستشده را که ۶۱۵ میلیون دالر میشود، پرداخت کردهاند.
به گفته اوچا کمکهای بشردوستانه در افغانستان در حالی با کمبود شدید بودجه روبهرو شده که نیازهای بشردوستانه بهدلیل سطح بالای ناامنی غذایی، سوء تغذیه، آلودهگی گسترده مواد منفجر ناشده، رویدادهای پیهم طبیعی، شیوع بیماریها، آسیبهای ناشی از تغییرات اقلیمی و بیثباتی سیاسی در نزدیک به سه سال گذشته تشدید شده است.
ارزیابیهای دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد نشان میدهد که در دو ماه گذشته بارندهگیها و سرازیر شدن سیلاب ۱۲۰ هزار تن را در افغانستان متاثر ساخته است.
افزون بر این، ۲۵ هزار خانواده که در اکتوبر سال پار میلادی در زمینلرزه ویرانگر هرات متاثر شدهاند، و ۶۱۰ هزار مهاجر که از سپتمبر سال ۲۰۲۴ به اینسو از پاکستان اخراجشدهاند در کنار ۳.۴ میلیون شهروند افغانستان که در یک کیلومتری مهمات منفجر ناشده زندهگی میکنند، به کمکهای فوری ضرورت دارند.
نه تنها این، صنفهای آموزشی ۳۰۰ هزار دانشآموز که در صنفهای آموزشی مبتنیبر جامعه آموزش میدیدند، علاوه از ۱.۴ میلیون دختر که از آموزش بازماندهاند بهدلیل کمبود بودجه کمکهای بشردوستانه متوقف شدهاند.
این نهاد بشردوستانه مربوط به سازمان ملل متحد در گزارش تازهاش همچنان گفته که کمبود بودجه دسترسی ۳ میلیون تن را به خدمات اولیه و ثانوی صحی، ۱.۳ میلیون کودک زیر سن پنج سال و ۴۷۰ هزار زن حامله و شیرده را از دسترسی به خدمات تغذیه تکمیلی محروم و ۲۳۴ هزار تن دیگر را در شرایط بدون داشتن منابع برای پاسخ به اسهالات شدید، جا گذاشته است.
اوچا همچنان دریافته که در حال حاضر پاسخدهی به نیازهای بشردوستانه به ۲.۴۵ میلیارد دالر بودجه نیاز دارد.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد هدف از این تجزیه و تحلیل را حمایت از تصمیمات تمویل کنندهگان مالی نیازهای بشردوستانه در افغانستان با برجسته کردن شگافهای مالی اساسی در این بخش در سراسر این کشور عنوان کرده است.
با این وجود، طالبان که در حال حاضر در افغانستان تسلط دارند، بدون اعتنا به تشدید بحرانهای بشردوستانه تلاش دارند تا اوضاع را بدون هرگونه چالش جلوه دهند.