پس از نگرانی سازمان پیمان امنیت جمعی برای تحکیم امنیت مرزهای افغانستان با تاجیکستان، رییس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که ۱۰۰ کیلومتر از دیورا کشی مرزهای ایران با افغانستان در خراسان رضوی به پایان رسیده است.
محد باقری، رییس ستاد کل نیروهای مسلح این کشور گفته است که ایجاد دیوارها نقش مهم در تامین امنیت دراز مدت منقطه دارد و از ورود مواد مخدر به ایران نیز جلوگیری میکند.
دیده میشود که همسایههای افغانستان در روابط با طالبان با دو روی سکه بازی میکنند، این کشورها از یک سو در تلاش ایجاد روابط بهتر با طالبان استند اما از سوی دیگر در تلاش دیوار کشیهای مرزی از بهر تهدیدهای هراس افگنی، آستین برزدهاند.
به تازگی ایمانقلی تاسماگامبتوف، دیبیر سازمان پیمان امنیت جمعی در نشست مجمع پارلمانی این سازمان در قرغیزستان، از تامین سلاحها و تجهیزات نظامی به منظور تحکیم امنیت مرزهای تاجیکستان و افغانستان خبر داد و افزود که این سازمان از سال ۲۰۲۶ برنامه ارسال تسلیحات و تجهیزات به مرزهای جنوبی تاجیکستان با افغانستان را آغاز خواهد کرد.
اکنون ایران نیز با اقدام مشابه بر ادامه دیوار کشی با افغانستان تاکید دارد، خبرگزاری ایرنا گزارش داده که محمد باقری از طرح انسداد دیواری مرزهای ایران با افغانستان بازدید کرده و گفته که مراحل این طرح با رعایت اصولهای جغرافیایی هر دو کشور انجام میشود.
با توجه به بازی دوگانهای همسایههای افغانستان این پرسش مطرح میشود که چرا این کشورها با افغانستانی که برایشان تهدید هراسافگنیست، روابط محکم دارند؟