همزمان با اوجگیری نگرانیها نسبت به محدودیتهای وضع شده طالبان بر زنان در افغانستان بهویژه پس از توشیح قانون امر به معروف و نهی از منکر این گروه، شماری از فعالان حقوق زن، جهان را در این عقبگرد مقصر دانستهاند.
شماری از فعالان و سیاسیون زن در حکومت پیشین افغانستان دوشنبهشب، ۲ میزان، در نشستی که در مورد زنان افغانستان در سازمان ملل متحد برگزار شده بود، این مطلب را ابراز کردهاند.
فوزیه کوفی، نماینده پارلمان پیشین افغانستان و عضو هیات گفتوگو کننده حکومت پیشین در این نشست گفته که زنان افغانستان پس از تلاشهای ۲۰ ساله برای تغییر باردیگر به نقطه صفر برگشتهاند.
حبیبه سرابی، عضو دیگر هیات گفتوگو کننده حکومت پیشین با طالبان نیز در نشست یادشده، نسبت به آنچه بیتوجهی جهان به وضعیت زنان افغانستان خوانده انتقاد کرده است.
خانم سرابی خواستار به رسمیتشناسی آپارتاید جنسیتی و نسلکشی هزارهها در افغانستان شده است.
پس از برگزاری بزرگترین نشست فعالان حقوق زن در مورد وضعیت افغانستان که هفته گذشته در آلبانیا پایان یافت، شماری از مبتکرین آن با دبیرکل سازمان ملل متحد در مقر این سازمان دیدار کردهاند.
در این نشست معاون دبیرکل سازمان ملل متحد که نشست سوم دوحه با حضور طالبان را مدیریت کرده، هشدار داده که قانون تازه توشیح شده امر به معروف و نهی از منکر طالبان میتواند به منوقف شدن روند دوحه بیانجامد.