بخش مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد (UNODC) میگوید که افغانستان در حال حاضر یکی از بزرگترین تولید کنندهگان مواد مخدر بهویژه هیرویین و متآمفتامین در جهان است.
این نهاد مربوط به سازمان ملل متحد در گزارشی روز چهارشنبه، ۹ حوت، تازهترین یافتههایش در پیوند به تولید مواد مخدر و درمان معتادان در افغانستانِ زیر اداره طالبان را نشر کرده است.
براساس این گزارش، گروهی از متخصصان مواد مخدر بهشمول شهروندان افغانستان که در دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل در اوزبیکستان مستقر هستند، همهروزه با فناوری، تصاویر ماهوارهای و اطلاعات منابع در داخل افغانستان تغییرات در بخش مواد مخدر را رصد میکند.
یافتههای این گزارش نشان میدهد که افغانستان در حال حاضر یکی از بزرگترین تولید کنندهگان هیرویین و متآمفتامین در جهان است؛ اما بیشتر مواد تولید شده به بیرون از این کشور، قاچاق میشود.
سازمان ملل متحد دریافته که تولید مواد مخدر مصنوعی در افغانستان به شدت در حال افزایش است.
بخش دیگر این گزارش به وضعیت بد معتادان مواد مخدر در درمانگاههای طالبان بهویژه در کابل اختصاص یافته است.
در گزارش آمده است که پس از تسلط طالبان بر افغانستان کمکهای بینالمللی در بخش مواد مخدر کاهش یافته و از همین سبب ستاکهای دوا و ذخایر مواد خوراکی در مرکز درمانی ۱۰۰۰ بستر معتادان در کابل، خالی شده است.
برپایه اطلاعات سازمان ملل متحد، در حال حاضر چهار میلیون شهروند افغانستان (۱۰ درصد کل جمعیت این کشور) مواد مخدر مصرف میکنند.
این گزارش در حالی نشر شده که طالبان همه روزه درمان معتادان مواد مخدر و جمعآوری آنان را به رخ جامعه جهانی کشیده و آن را بهعنوان دستآورد یاد میکنند.
پیش از این کشورهای آسیای میانه و ایران نیز از افزایش قاچاق مواد مخدر از افغانستانِ زیر اداره طالبان نگرانی کردهاند.