دوازده کشور اشتراک کننده کنفرانس امنیتی مونیخ گفتهاند که آزار جنسی سیستماتیک زنان توسط جنگجویان طالبان میتواند «جنایت علیه بشریت» باشد.
در بیانیه پایانی این کنفرانس که شنبهشب، ۲۸ دلو، به وقت افغانستان نشر شده از طالبان خواسته شده که به آزار جنسی سیستماتیک در برابر زنان، پایان دهند.
وزرای خارجه آلبانی، آندورا، بلژیک، بلغارستان، کانادا، فرانسه، آلمان، کوزوو، لیختن اشتاین، مغولستان، هلند و رومانی «نگرانی عمیق» شان را نسبت به نقض دوامدار حقوق زنان توسط طالبان ابراز کردهاند.
آنان موج تازه بازداشتهای اخیر زنان توسط طالبان به بهانه «بدحجابی» را مرتبط با آزار جنسی سیستماتیک توسط طالبان دانسته و خواستار رهایی زنان بازداشتی شدهاند.
در بیانیه آمده که کشورهای اشتراک کننده کنفرانس امنیتی مونیخ «تعهد خلل ناپذیر» شان را نسبت به حقوق اساسی زنان، ابراز کردهاند.
بیانیه حاکی است: «از زمان آخرین نشست ما در کنفرانس امنیتی مونیخ در سال ۲۰۲۳، طالبان هیچ پیشرفتی در زمینه حمایت از حقوق بشر در افغانستان، به ویژه حقوق اساسی زنان و دختران با همه تنوعشان، نداشته است، برعکس: طالبان مسئول یکی از وخیم ترین و وحشتناک ترین وضعیت های حقوق بشر در سراسر جهان هستند.»
اعضای اشتراک کننده کنفرانس امنیتی مونیخ خطاب به طالبان گفتهاند: «از مقامات بالفعل می خواهیم که به طور کامل از قوانین بین المللی، به ویژه قوانین حقوق بشر تبعیت کنند، از حقوق اساسی همه افغانها به شمول اقلیت های قومی و مذهبی محافظت کنند و تمام تصمیماتی را که حقوق اساسی زنان و دختران را به گونهای محدود میکند لغو کنند.»
کشورهای اشتراک کننده کنفرانس امنیتی مونیخ آزارهای جنسی سیستماتیک زنان توسط طالبان را در حالی جنایت علیه بشریت گفتهاند که اخیراً گزارشهای معتبری مبنی بر آزار جنسی زنان توسط طالبان پس بازداشت نشر شده است.
رینا امیری، نماینده ویژه وزارت امور خارجه امریکا در امور زنان افغانستان چندی پیش گفت که شماری از زنان آزاد شده از زندانهای طالبان از ترس آبرو ریزی، خودکشی کردهاند.