دیدهبان حقوق بشر میگوید که کاهش کمکهای خارجی به سکتور صحت در افغانستان سلامت میلیونها شهروند این کشور را با خطر روبهرو کرده است.
دیدهبان حقوق بشر در گزارشی روز دوشنبه، ۲۳ دلو، گفته که از دست رفتن کمکهای خارجی در بخش صحت در افغانستان، سبب تشدید بیماریهای سوء تغذیه و مراقبتهای صحی شده است.
در این گزارش آمده است: «محدودیتهای طالبان بر زنان و دختران، دسترسی به مراقبتهای صحی را با مشکل مواجه کرده و حق سلامتی آنان را به خطر انداخته است. ممنوعیت های آموزشی کمبود کارکنان بهداشتی زن در آینده را تضمین می کند.»
دیدهبان حقوق بشر همچنان گفته است که نشست سازمان ملل متحد ضمن حمایت از منابع کمکی برای سکتور صحت و خدمات ضروری از جمله بانکداری، آب و برق، سوء استفادههای جاری از سوی طالبان را محکوم کند.
این گزارش ۳۸ صفحهای بر ملا ساخته که چگونه بحران صحی در پی فروپاشی اقتصاد افغانستان پس از تسلط طالبان، زیرساختهای مراقبتهای صحی را آسیب جدی وارد کرده است.
بربنیاد گزارش ممنوعیتهای آموزشی و تحصیلی دختران توسط طالبان، کمبود در نیروی بشری زن در بخش صحت را تضمین کرده است.
فرشته عباسی، پژوهشگر دیدهبان حقوق بشر گفته است: «از دست دادن کمک های توسعهای خارجی و نقض حقوق توسط طالبان باعث یک بحران فاجعهبار بهداشتی در افغانستان شده است که به طور نامتناسبی به زنان و دختران آسیب می رساند.»
طالبان باوجود هشدارهای جهانی از فروپاشی اقتصادی، صحی، آموزشی، تحصیلی و کار در افغانستان، نسبت به این هشدارها، بیتفاوتی اختیار کردهاند.
آگاهان امور این بیتفاوتی را برای آینده مردم افغانستان، زیانبار ارزیابی کردهاند.