شورای امنیت سازمان ملل قرار است فردا دوشنبه، ۲۰ قوس نشستی را در مورد وضعیت افغانستان برگزار کند.
به گزارش برخی از رسانهها، این نشست پشت درهای بسته در مورد وضعیت زنان و دختران افغانستان در شورای امنیت سازمان ملل برگزار میشود.
گفته میشود که فوزیه کوفی، عضو پیشین مجلس نمایندگان و اصیلا وردک از فعالان حقوق زن، در این نشست شرکت خواهند کرد.
هرچند تا هنوز در مورد آجندای اصلی این نشست معلومات کاملی در دست نیست؛ اما پیشتر گزارشهایی نشر شد که در این نشست، پیشنهادهای مطرحشده در گزارش فریدون سینیراوغلی، فرستادهی ویژهی دبیرکل سازمان ملل به بررسی گرفته میشود.
این در حالی است که به تازگی آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل، در گزارشی به شورای امنیت، گفته که پایبندی طالبان به تعهدات بینالمللی وایجاد یک فرایند سیاسی بینالافغانی که به ایجاد قانون اساسی فراگیر بینجامد، دو مولفهی عمده عادیسازی روابط جامعه جهانی با حکومت این گروه است.
او در این گزارش، گفته که به رسمیتشناسی طالبان منوط به این است که طالبان تعهدات و کنوانسیونهای بینالمللی را بپذیرند و از طریق سیاست، قانونگذاری و در عمل حسننیت خود را ثابت کنند.
گزارش تازهی دبیر کل سازمان ملل؛ در حقیقت راه خروج طالبان از انزوای بینالمللی و شکست بنبست عدم شناسایی رژیم این گروه است. در این گزارش، آمده که طالبان میخواهند بهعنوان نظام حاکم بر افغانستان از سوی جامعه بینالمللی به رسمیت شناخته شوند.
دبیرکل سازمان، همچنان گفته که محدودیتهای طالبان بر زنان و دختران افغانستان به گونهی قابل توجهی منجر به یک بنبست سیاسی در این کشور شده است. «طالبان تلاش کرده تا این محدودیتها را به عنوان بخشی از شریعت اسلامی توجیه کنند در حالی سازمان همکاری اسلامی و بسیاری آن را رد میکنند.»