دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری سازمان ملل متحد یا اوچا، گفته است که زنان و دختران افغانستان به دلیل چهار دهه جنگ ، اقتصاد شکننده و محیط حقوقی سرکوبگر با چالشهای زیادی روبهرو استند.
اوچا ناوقت روز یکشنبه، ۵ قوس با نشر یک گزارش روایتی در مورد یکی از کارکنان صحی زن در افغانستان، گفته که این کشور هنوزهم یکی از پرچالشترین کشورها برای زنان است.
این نهاد، گفته است که ازدواجهای زودهنگام، کار کودکان، خشونتهای خانوادگی و استثمار و سو استفادهی جنسی از مهمترین مشکلاتی است که زنان و دختران افغانستان با آن روبهرو استند.
در این گزارش، آمده است که در جریان دو سال حکومت طالبان، زنان و دختران افغانستان از نظر شخصی و حرفهای با مشکلات و محدودیتهای زیادی روبهرو شدهاند.
اوچا، میگوید که در حکومت طالبان، مشکلات زنان و دختران روستایی بیشتر از زنان و دختران شهری بوده است.
به گفتهی این نهاد، محدودیتهایی که از سوی طالبان بر زنان افغانستان وضع شده، آنها را از همهی فعالیتهای اجتماعی و دسترسی به کمکها و خدمات محروم کرده است.
این در حالی است که چندی پیش نهاد گالوپ گزارشی را نشر کرد که نشان میدهد، همهی شهروندان افغانستان به ویژه زنان تحت حاکمیت طالبان از زندگی شان رنج میبرند.
نهاد گالوپ در ماه عقرب نتایج نظرسنجی خود را نشر کرد که بر بنیاد آن، چشمانداز برای زنان و دختران در داخل افغانستان در سال روان میلادی و هزار زن و دختری که در معرض اخراج اجباری از پاکستان قرار دارند، همچنان بد است.
نظرسنجی این نهاد نشان میدهد که همهی زنان افغانستان از زمان به قدرترسیدن دوبارهی طالبان در رنج به سر میبرند و امسال میزان رضایت زنان از آزادی انتخابی که در زندگی خود دارند به پایینترین حد بیسابقهای رسیده است.
نهاد گالوپ، گفته است که تنها ۱۱ درصد زنان در افغانستان از آزادیهایی که برای آنها داده شده، رضایت دارند و این یک «رکورد» جدید است.