در افغانستان نظامها و رژیمهای زیادی دستکم در نزدیک به پنجدهه پسین گذشتهاند، هریک از این نظامها و رژیمها روشهای متعددی برای سرکوب مخالفان و منتقدانشان داشتهاند؛ اما به نظر میرسد گروه طالبان یک سر و گردن نسبت به همه بالاتر اند.
براساس روایتها، نظامهای به رهبری خلقوپرچم، پیش از طالبان روشهای سخت شکنجه و سربهنیست کردنهای مخالفانشان را در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ هجری خورشیدی داشتهاند؛ اما عملکرد طالبان که مدعی برپایی رژیم سچه اسلامی در کشوراند، بیانگر پیشقدمی آنان در روشهای سرکوبگرایانه زندانیان است.
مرتضی بهبودی، خبرنگاری فرانسوی_افغانیالاصل روز سهشنبه، ۲۵ جدی، در گفتوگو با خبرگزاری فرانسپرس، از شکنجههای طالبان در زندان این گروه پرده برداشت.
آقای بهبودی که حدود ۹ ماه و نیم در زندان طالبان سپری کرده میگوید که جنگجویان این گروه با روشهای گوناگون شکنجهاش کردهاند.
این خبرنگار فرانسه گفته که در سه ماه نخست پس از بازداشت هر روز توسط افراد گروه طالبان شکنجه میشده است.
او افزوده که طالبان هنگام شکنجه دندانهایش را از جا بیرون کشیده و افزون بر شوک برقی بر او مواد مایع تزریق (پیچکاری) کردهاند.
بهبودی گفته که در هفت ماه اول زندان آسمان و نور آفتاب را به چشم ندیده است.
مرتضی در بخشی از گفتوگو در مورد چشمدیدهایش گفته که طالبان افرادی را به بهانههای مختلف به زندان آورده آنان را تهدید میکردند که هرگاه اعتراف نکنند بر اعضای خانواده آنان از جمله (خواهر، همسر و مادرشان) تجاوز خواهند کرد.
این خبرنگار فرانسوی که در حال حاضر زیر درمان رواندرمانها قرار دارد میگوید که زندانیان زیادی پیش چشماناش خودکشی کردهاند.
مرتضی بهبودی، خبرنگار فرانسوی_افغانیالاصل، به اتهام جاسوی به استخبارات فرانسه هنگام تهیه گزارش توسط جنگجویان استخبارات گروه طالبان از مقابل دانشگاه کابل بازداشت شده بود.
چندی پیش که حمید خراسانی از فرماندههان گروه طالبان پس از چندمینبار با افرادش از زندان طالبان رها شد، در یک نواری شنیداری از روشهای «غیراسلام و غیرانسانی» در زندانهای طالبان پرده برداشت.
خراسانی در این نوار شنیداری با لحن تُند از وضعیت زندانیان و شکنجههای که آنان در زندانها تحمل میکنند انتقاد کرده است.
او در این نوار میگوید که چهرههای در میان مقامهای طالبان همهروزه با طرح توطئههای مختلف افراد را بازداشت و پس از انتقال به زندان مورد شکنجه قرار میدهند.
این عضو گروه طالبان گفته که پس از زندانی شدن وضعیت زندانیان را در زندانهای گروه طالبان از نزدیک و با چشم خود مشاهده کرده است.
حمید خراسانی با بیان این که پس از این بجای بازداشت، طالبان جسد او را بهدست خواهند آورد تاکید کرده که اینگونه رویکردهای طالبان سبب دوری مردم از رژیم این گروه شده است.
براساس اطلاعات مقامهای طالبان، در حال حاضر بیش از ۲۱ هزار تن بهشمول زنان در زندانهای طالبان زندانیاند.
برپایه اطلاعات منتشرشده از زندانهای طالبان، بار بیشتر شکنجه در زندانهای این گروه را مخالفان مدنی و نظامی این گروه بر دوش میکشند.
به تازهگی دو روز پیش جسد یک عضو جبهه مقاومت پس ماهها زندانی بودن به اعضای خانوادهاش تسلیم داده شد.