حدود ۱۰ روز پس از تیرباران شدن ۱۴ شهروند هزاره افغانستان در بخشهای نوار مرزی ولایتهای غور و دایکندی، دهها تن از شهروندان کشور مقیم کانادا، گردهمایی اعتراضی برگزار کردند.
این گردهمایی روز یکشنبه، ۱ میزان، به وقت کانادا در شهر تورنتو، پایتخت این کشور برگزار شد.
معترضان در این گردهمایی از دولتهای جهان خواستند که کشتار هزاره در افغانستان را بهعنوان «نسلکشی» به رسمیت بشناسند.
اعتراض کنندهگان در پایان این گردهمایی قطعنامه را در پیوند به کشتار شهروندان هزاره افغانستان نیز تصویب کردند.
براساس قطعنامه، از سال ۲۰۰۱ میلادی الی اکنون ۲۹۴ حمله در برابر شهروندان هزاره در افغانستان به ثبت رسیده است.
در قطعنامه آمده که در این حملهها ۲ هزار و ۲۲۸ تن کشته و ۲ هزار و ۸۳۷ تن دیگر، زخمی شدهاند.
معترضان در این قطعنامه گفتهاند که حملههای هدفمند پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان در سه سال گذشته افزایش یافته است.
برپایه اطلاعاتی که در قطعنامه درج شده، شهروندان هزاره در سه سال گذشته گواه ۳۰ حمله هدفمند و بزرگ در برابر خودشان بودهاند.
اطلاعات نشر شده حاکیست که این حملهها نیز جان ۵۶۰ تن از شهروندان هزاره را گرفته و حدود ۷۰۰ تن دیگر را زخمی کرده است.
به باور معترضان، هدف قرار گرفتن شهروندان هزاره در مکاتب، مدارس، مساجد، شفاخانهها، زایشگاهها، تکیه خانهها و دیگر مکانهای جمعی مصداق عینی نسلکشی است.
معترضان افزون بر این که خواستار به رسمیتشناسی «نسلکشی هزارهها» از سوی کانادا و جامعه جهانی شدند، بر محافظت از جان شهروندان هزاره در افغانستان نیز تاکید کردند.
این اعتراضان در پایتخت کانادا در برابر آنچه کشتار شهروندان هزاره افغانستان خوانده شده در حالی راهاندازی شده که حدود ۱۰ روز پیش ۲۰ تن از آنان از سوی افراد مسلح در ساحات نوار مرزی ولایتهای غور و دایکندی به رگبار گلوله بسته شدند.
در این رویداد که ۱۴ تن کشته و ۶ تن دیگر زخمی شدند، شاخه خراسان گروه داعش با پخش نوار دیدار از جریان تیرباران شدن شهروندان هزاره مسوولیت آن را بر عهده گرفت.
این رویداد واکنشهای را در سراسر کشور بر عهده گرفته است.