سازمان ملل متحد اعلام کرده که سالپار میلادی (۲۰۲۳) بهعنوان مرگبارترین سال برای امدادگران بشردوستانه در جهان ثبت شده است.
هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) این مطلب را روز دوشنبه، ۲۹ اسد، به مناسبت روز جهانی امدادگران بشردوستانه در ایکس بیان کرده است.
یوناما گفته که زمان آن فرا رسیده تا دولتها و صاحبان قدرت به معافیت از مجازات عاملان امدادگران پایان دهند.
در همین حال، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) در بیانیهای به مناسبت روز جهانی امدادگران گفته که افغانستان پنجمین کشور خطرناک برای امدادگران است.
براساس بیانیه، در حال حاضر ۳۵ هزار متخصص امدادگر که بیشترشان با نهادهای غیردولتی کار میکنند سرگرم امدادرسانی برای نیازمندان در افغانستان هستند.
به گفته اوچا، آنان در بخشهای آموزش، ماینروبی، کمکهای غذایی، مراقبتهای صحی، حفاظت، حمایت روانی، اجتماعی و اطلاعرسانی، فعالیت میکنند.
در بیانیه آمده که در سال ۲۰۲۳، امدادگران بشردوستانه در افغانستان توانستهاند برای ۳۲.۱ میلیون تن خدمات ارایه کنند.
برپایه آمار ارایهشده از سوی اوچا، برای ۲۶.۳ میلیون تن کمکهای غذایی و معیشتی، به ۱۶.۵ میلیون تن خدمات صحی و درمانی، به ۹.۹ تن خدمات آب پاک و بهداشت، به ۵.۷ میلیون کودک، زن باردار و شیرده حمایت تغذیه، به ۳.۵ میلیون تن خدمات حفاظتی، به ۲ میلیون کودک آموزش و یک میلیون کودک دیگر سرپناه اضطراری و اقلام غیرغذایی ارایه کردهاند.
اطلاعات دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد نشان میدهد که قرار است امدادگران بشردوستانه در سالجاری میلادی (۲۰۲۴) نیز برای بیش از ۱۷ میلیون تن در افغانستان رسیدهگی کنند.
سال ۲۰۲۳ در حالی بهعنوان مرگبارترین سال برای امدادگران بشردوستانه ثبت شده که دهها تن از امدادگران سازمان ملل در غزه و در نتیجه جنگ کشته شدهاند.