همزمان با فرا رسیدن روز جهانی مبارزه با مواد مخدر، برنامه توسعهای سازمان ملل متحد (UNDP) گفته است که افغانستان بالاترین میزان مصرف کننده مواد افیونی را در جهان دارد.
برنامه توسعهای سازمان ملل متحد این مطلب را روز چهارشنبه، ۶ سرطان، در ایکس بیان کرده است.
براساس اطلاعاتی که این بخش سازمان ملل متحد نشر کرده است، در حال حاضر شمار مصرف کنندهگان مواد افیونی در افغانستان به چهار میلیون تن میرسد.
مواد افیونی (opioid) به آنعده از موادی گفته میشود که از مشتقات تریاک بهدست میآید.
به گفته برنامه توسعهای سازمان ملل متحد این نهاد توانسته به کمک صندوق بینالمللی تامین کننده هزینه پروژههای بیماری یابی (گلوبل فاند) درمان جایگزینی مواد افیونی را برای یکهزار و ۶۰۰ تن در پنج ولایت افغانستان، ارایه میکند.
در همین حال، طالبان ادعا کردهاند که در دو سال گذشته این گروه زمینه درمان ۵۵ هزار تن از معتادان به مواد مخدر را در کشور فراهم کردهاند.
مقامهای وزارت صحت عامه این گروه آمار یادشده را در نشست تجلیل از روزجهانی مبارزه با مواد مخدر در کابل بیان کردهاند.
این در حالی است که اطلاعات رسیده از مراکز درمان معتادان به مواد مخدر در افغانستان تحت کنترول طالبان نشان میدهد که این گروه با شکنجه و عدم فراهم کردن داروهای مورد نیاز، معتادان را در مان میکنند.
مواد مخدر از پدیدههای مهلکی است که براساس گزارشها، افغانستان بیشترین مصرف کننده آن را دارد.
طالبان هرچند میلیونها فرد معتاد به مواد مخدر را میراث حکومت پیشین افغانستان میدانند؛ اما برپایه گزارشها، در بیش از دو دهه گذشته بیشترین کشت مواد مخدر در این کشور در ساحات زیر اداره طالبان، صورت گرفته است.
اطلاعات نشر شده نشان میدهد که طالبان ماشین جنگیشان در برابر حکومت پیشین را با عاید بهدست آمده از مواد مخدر فعال نگه میداشتند.
براساس تقویم جهانی، ۲۶ جون، برابر است با روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در جهان.
از این روز به هدف افزایش آگاهیدهی در خصوص اضرار مواد مخدر و بسیج تلاشها در راستای محو آن، تجلیل میشود.