شماری از احزاب، جریانهای سیاسی و جنبشهای زنان در اقدامی مشترک گفتهاند که بزرگترین «نقص» برگزاری نشست دو روزه سازمان ملل متحد در دوحه قطر، نبود نماینده جریانهای سیاسی و جنبشهای زنان افغانستان بود.
این جریانهای سیاسی چهارشنبهشب، ۲ حوت، در بیانیهای مشترک به برگزاری نشست دوحه توسط سازمان ملل متحد در مورد افغانستان، واکنش نشان دادهاند.
در بیانیه جریانهای سیاسی و جنبشهای زنان آمده است: «باتوجه به تنوع قومی و فرهنگی افغانستان، نقشۀ راه حل بحران افغانستان، نیازمند ساز وکار فراگیری است که خواستهای برحق تمامی طرفها و شهروندان کشور با درنظرداشت اصل عدالت اجتماعی و حقوق شهروندی در آن انعکاس یابد. به همین جهت بزرگترین نقصان دومین نشست دوحه را عدم حضور نمایندگان نهادهای سیاسی و مردم تحت ستم کشور میدانیم.»
در بیانیه پنج مادهای احزاب، جریانهای سیاسی و جنبشهای زنان همچنان گفته شده که نشست دوحه دنبالهرو قطعنامه ۲۷۲۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد بوده است.
به باور این جریانها در قطعنامه یادشده به موضوعاتی چون «مسایل حقوق بشری، فقر مطلق و نسبی، آپارتاید جنسیتی و قومی، کوچ اجباری، به گروگان گرفته شدن سرنوشت مردم افغانستان توسط یک گروه مخالف تمام ارزشهای انسانی و حقوق بشری» بهعنوان موضوعات حاشیهای نگاه شده بود و نشست دوحه نیز عین نگاه را به این مسایل داشته است.
بیانیه حاکی است که حل بحران افغانستان منوط به تعامل سازنده با همه طرفهای دخیل در قضایای افغانستان و ایجاد یک روند فراگیر با حضور همه طرفهای منازعه و جریانهای موثر سیاسی در این روند است.
فعالان احزاب و جریانهای سیاسی با اشاره به گزینش نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور افغانستان، تاکید کردهاند که این نماینده باید از میان شهروندان افغانستان و باشناخت کامل از این کشور انتخاب و با همکاری طرفها وارد رابطه شود.
احزاب، جریانهای سیاسی و جنبشهای زنان پیش از برگزاری نشست دوحه نیز خواستار اشتراک در آن شده بودند.
سازمان ملل با وجود خواست این جریانها، آنان را به نشست دو روزه دوحه دعوت نکرد.