به تازگی یک کارمند پیشین تلویزیون خورشید در شهر کابل خودکشی کرد. حسنا سادات پنجشنبه شب، ۹ قوس خودش از منزل چهارم یک اپارتمان در منطقهی قلعه فتحالله شهرکابل پایین انداخت و جان باخت.
تا اکنون گزارشهای مختلفی از چگونگی خودکشی و مرگ این بانوی جوان در رسانهها نشر شده است. پیشتر منابعی به تلویزیون بینا، گفتند که حسنا سادات به دلیل ترس از استخبارات طالبان، دست به خودکشی زده است.
یک منبع در آن زمان، گفت استخبارات طالبان شبهنگام وارد خانهی حسنا سادات شدند و او به دلیل ترس و وحشتی که از این گروه داشت، خودش را از بام خانه پایین انداخت و جان باخت.
همچنان خالد زدران، سخنگوی فرماندهی پولیس طالبان در کابل در مورد مرگ حسنا سادات، گفته است که نتایج ابتدایی طب عدلی نشان میدهد که این بانو و شوهرش هر دو در حالت نشه بودهاند و خودش را از بالکُن خانهی خود به بیرون انداخته است.
با این حال، گزارش حوزهی دهم امنیتی طالبان در کابل که یک نسخهای از آن در اختیار تلویزیون بینا قرار گرفته، نشان میدهد که شماری از مقامهای امنیتی حوزهی دهم امنیتی طالبان در خودکشی حسنا سادات دست دارند.
در این گزارش که ظاهرا به وزارت داخله و فرماندهی پولیس طالبان فرستاده شده، آمده است که بر اساس شواهد، شوهر حسنا سادات، خانمش را مجبور به تنفروشی میکرده و همین سبب شده است که او دست به خودکشی بزند.
این گزارش که در پای آن امضای مولوی عبدالرحیم اجمل، امر حوزهی دهم امنیتی طالبان دیده میشود، نشان میدهد که مولوی عبدالواحد حقانی، قوماندان تولی حوزهی دهم امنیتی طالبان، شیخ زاهد، معاون بلوک حوزه و قاری فرید، محافظ آمر حوزه از مدتها به این طرف حسنا سادات را زیر نظر داشتند.
بر بنیاد این گزارش، همان شبی که حسنا سادات دست به خودکشی زده نیز، این افراد طالبان در خانهاش حضور داشتهاند و پس از آن که آنها خانهی او را ترک کردند، این رویداد اتفاق افتاده است.
در همین حال، یک منبع به تلویزیون بینا، گفت که حسنا سادات در آن شب مورد تجاوز گروهی افراد طالبان نیز، قرار گرفته است.
در بخشی از این گزارش، آمده است: «نظر به لوایح کاری، وظیفه هر کسی معلوم است. بررسی و تلاشی خانههای مشکوک از وظایف اصلی کارمندان جنایی حوزههای امنیتی است. قومندان تولی همراه با دوستانش شبهنگام در خانهی این خانم چه میکردند؟ بر اساس کدام پلان و امر به آنجا رفته بودند که سبب مرگ این خانم شده است.»
گفته میشود که این سه تن از مقامهای حوزهی دهم امنیتی طالبان نیز بر اساس واسطه و شناخت گماشته شدهاند و به گونه خودسرانه فعالیت میکنند.
امر حوزهی دهم امنیتی طالبان، گفته است: «اگر این گونه رویدادها تکرار شود، سبب بدنامی نظام امارت اسلامی میشود. معلومات ما نشان میدهد که این افراد به این خانم نظر بد داشتهاند.»
تا اکنون وزارت داخله و فرماندهی پولیس طالبان در این مورد ابراز نظر نکردهاند.
این در حالی است که پیش از این نیز، بارها گزارشهایی از تجاوزجنسی افراد طالبان بر زنان و دختران جوان نشر شده است. حتا گزارشهایی وجود دارد که زنان در زندان این گروه مورد تجاوز جنسی قرار میگیرند.
همیناکنون چندین زن معترض در زندانهای گروه طالبان به سر میبرند و به دلیل شکنجهی این گروه در وضعیت بد صحی قرار دارند. یک روز پیش منابعی به بینا، گفتند که ژولیا پارسی به دلیل شکنجهی زیاد و وضعیت نامناسب روحی و روانی راهی بیمارستان شده است.
افزون بر آن، روز سهشنبه، ۱۴ قوس منابعی، گفتند که منیژه صدیقی دیگر زن معترض که در حال حاضر در زندان پلچرخی به سر میبرد نیز، وضعیت صحی مناسبی ندارد.