رحمتالله نبیل، رییس امنیت ملی حکومت پیشین، میگوید که بر بنیاد گزارشها او، گروهی از طالبان در حال بررسی چگونگی دستیابی به سلاحهای هستهای تاکتیکی استند.
آقای نبیل روز دوشنبه، ۶ قوس در یازدهمین دور نشست امنیتی هرات در شهر دوشنبهی تاجیکستان، گفت که طالبان میتوانند این سلاحها را از پاکستان تهیه کنند و یا برای به دستآوردن آن پول بپردازند.
او، گفت: «من گزارشهایی را در دست دارم که نشان میدهد، گروهی از طالبان در حال بررسی چگونگی دستیابی به سلاحهای هستهای تاکتیکی استند و میتوانند آنها را از پاکستان تهیه کنند یا به مهندسان برای به دستآوردن آن پول بپردازند.»
دور یازدهم نشست امنیتی هرات روز دوشنبه، ۶ قوس در شهر دوشنبهی تاجیکستان با حضور ۱۵۰ شرکتکننده از ۲۰ کشور و سازمانهای جهانی و گروههای سیاسی افغانستان آغاز شد و فردا نیز ادامه دارد.
در این نشست محسن داور، عضو پارلمان پاکستان نیز شرکت کرده است. آقای داور در جریان صحبتهایش، گفت که گروه طالبان به دنبال به رسمیت شناختهشدن از سوی خارجیها است؛ اما آنها به رسمیت شناختهشدن از سوی مردم افغانستان فکر نکردهاند.
محسن داور تاکید کرد که طالبان با زور تفنگ آمدند و باید با زور تفنگ از افغانستان بروند.
در این نشست، محمد اسماعیل خان، از رهبران جهادی و والی پیشین هرات نیز صحبت کرد. آقای اسماعیل خان؛ گفت که بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان یک دسیسهی بزرگ جهانی بود.
این رهبر پیشین جهادی، گفت که به نظر میرسد که گردانندگان توافقنامهی یک جانبه دوحه از عملکرد خود برای سپردن قدرت به طالبان پشیمان استند.
به گفتهی او، حالا همه متوجه شدهاند که طالبان نه تنها تغییر نکردهاند؛ بلکه نسبت به گذشته سختگیرتر هم شدهاند.
امیر محمد اسماعیل خان، تاکید کرد که مخالفان طالبان بیشتر از گذشته در حال نزدیکشدن به یکدیگر استند و در صورتی که مذاکره با این گروه نتیجه ندهد، مانند گذشته به شیوههای رجوع خواهند کرد تا افغانستان را از این «شر» نجات دهند.
این دومین سالی است که نشست امنیتی هرات در شهر دوشنبهی تاجیکستان برگزار میشود.