به تازهگی سازمان فضایی امریکا یا ناسا، دو تصویری از فضا ثبت کرده که چگونگی پیچیدهگی در نظام کیهان را نشان میدهد.
این دو تصویر که اولی «چهره» ترسناک و دومی شبیه به دست یک انسان است از سوی ناسا ثبت و به نمایش گذاشته شده است.
به نقل از یورونیوز فارسی، تصویر نخست توسط فضاپیمای «جونو» ناسا از فراز سیاره مشتری گرفته شده و تداعیکنندهی چهرهای درهمریخته از کیهان در ذهن است. «در این تصویر ابرهای متلاطم و طوفانهای سطحی منطقه شمالی مشتری به نام «جت ان۷» (Jet N7) به چشم میخورند، در حالی که در میانه آن خط تقسیمی آشکار دیده میشود که شب و روز مشتری را از هم جدا میکند.»
در این گزارش آمده است، کاوشگری که این تصویر را گرفته از سال ۲۰۱۶ تا هنوز تحقیقات خود را ادامه داده و در هفتم ماه سپتمبر سال روان میلادی و در پنجاه و چهارمین پرواز، از نزدیک این سیاره غولپیکر این تصویر را ثبت کرده است.
چیزی که بیشتر در این تصویر جلب توجه میکند، این است که نحوه قرارگیری تصادفی ابرهای مشتری به یکی از تابلوهای پابلو پیکاسو شباهت دارد و این مسأله سبب شده که ناظران چهرهها و اشیای آشنایی را در این تصویر پیدا کنند.
یورونیوز نوشته است: «کاوشگر جونو هنگام ثبت این تصویر در حال پرواز از فراز حدود ۷۷۰۰ کیلومتر ابرهای سیاره مشتری و در عرض جغرافیایی حدود ۶۹ درجه شمالی بوده است.»
از سوییهم در تصویر دیگری که از سوی ناسا نشر شده، دیده میشود که ابر کیهانی شبیه دست یک انسان است و مملو از ذرات پرانرژی، سحابی عظیم « MSH 15-52» را در فاصلهی ۱۶ هزار سال نوری از زمین نشان میدهد.
یورونیوز در توضیح تصویر دومی، نوشته است: «با فروپاشی ستاره، بقایای متراکمی به نام ستاره نوترونی از آن برجا میمانند. آن دسته از ستارگان نوترونی در حال چرخش که دارای یک میدان مغناطیسی قوی هستند اصطلاحا «تپاختر» نامیده میشوند. تپاخترهای تازه تشکیل شده فوارههایی از ذرات پرانرژی را به فضای بیرونی میفرستند و بادهای قدرتمندی دارند که این سحابی خاص را ایجاد کردهاند.»
گفته میشود که کاوشگر قطبسنجی پرتو ایکس ناسا ، مدت ۱۷ روز را برای مشاهده و ثبت این سحابی وقت گذاشته و این طولانیترین مأموریت این رصدخانه فضایی از زمان پرتاب در دسامبر ۲۰۲۱ است.