بانک جهانی در تازهترین گزارش خود در بارهی افغانستان، گفته است که از هر دو نفر در این کشور یک نفر با فقر دستوپنجه نرم میکند.
در گزارشی که ناوقت روز سه شنبه، ۹ عقرب از سوی بانک جهانی نشر شده، آمده است که ۱۵ میلیون نفر در افغانستان مصونیت غذایی ندارند و قدرت خرید مردم نیز روبهروز کاهش یافته است.
بر اساس این گزارش، نبود شغل مناسب برای همهی مردم و افزایش بیکاری از عوامل مهمی است که سبب کاهش قدرت خرید مردم افغانستان شده است.
در گزارش، همچنان آمده است که کسر بیلانس تجاری افغانستان در جریان یک سال گذشته، ۳۷.۵ درصد افزایش یافته است.
در این گزارش که بیلانس تجاری افغانستان از جنوری تا سپتمبر سال روان میلادی بررسی شده، آمده است که کسر بیلانس تجاری این کشور به ۴.۴ میلیارد دالر افزایش یافته است؛ این در حالی است که سال گذشته کسر بیلانس تجاری افغانستان ۳.۲ میلیارد دالر بود.
بانک جهانی، تأکید کرده است که به دلیل کاهش مجموعی صادرات و افزایش واردات، کسر بیلانس تجاری افغانستان افزایش یافته است.
بر بنیاد این گزارش، واردات افغانستان از ماه جنوری تا سپتمبر سال روان میلادی به ۵.۷ میلیارد دالر امریکایی رسیده که در مقایسه با سال گذشتهی میلادی، رشد ۲۷ درصدی را نشان میدهد.
به نقل از بانک جهانی، واردات همهی اقلام وارداتی به شمول مواد غذایی، مواد معدنی، منسوجات، مواد کیمیایی، ماشینآلات و حمل و نقل در افغانستان افزایش چشمگیری یافته اند.
بانک جهانی در این گزارش، گفته است که افغانستان بیشترین واردات را از ایران دارد. چین، پاکستان و امارات متحدهی عرب به ترتیب در جایگاه دوم تا چهارم قرار دارند.
با این حال، گفته شده است که صادرات افغانستان نیز در مقایسه با سال گذشتهی میلادی نیمدرصد کاهش را نشان میدهد.