گزارش سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد که تا چهارم ماه مارچ سال روان میلادی، ۱۶۷ مرکز بهداشت به علت کمبود بودجه در افغانستان بسته شدهاند که در نتیجه آن ۱.۶ میلیون تن در ۲۵ ولایت از خدمات بهداشتی محروم شدهاند.
این سازمان با نگرانی از وضعیت بهداشت در افغانستان هشدار میهد که ممکن کمبود بودجه ۸۰درصد خدمات بهداشتی این سازمان را کاهش بدهد.
بربنیاد گزارش این سازمان، بدون مداخله زودهنگام، احتمال بسته شدن بیش از ۲۲۰مرکز دیگر تا ماه جون ۲۰۲۵میلادی وجود دارد و با بسته شدن این مرکزها ۱.۸میلیون تن دیگر از خدمات بهداشتی محروم خواهند شد.
ادوین سنیزا سالوادور، رییس این سازمان در افغانستان گفته است:«این تعطیلیها فقط اعداد و ارقام در یک گزارش نیستند، بلکه به معنای مادرانی هستند که قادر به زایمان ایمن نیستند، کودکانی که واکسینهای نجاتبخش را از دست میدهند و جامعهای که بدون محافظت در برابر شیوع بیماریهای کشنده باقی میمانند.»
در گزارش سازمان جهانی بهداشت آمده است که افغانستان در حال حاضر با چندین بیماری مانند: سرخکان، مالاریا، تب دنگی، فلج کودکان، و تب خونریزی دهنده یا کانگو روبرو است و تلاش برای مهار این بیماریها بدون امکانات بهداشتی دشوار است.
آمارهای دیگر این سازمان نشان میدهند که بیش از ۱۶هزار نمونهی مشکوک سرخکان و ۱۱۱ مرگ در دوماه اول سال روان میلادی از بخشهای گونه گون گزارش شده است.