۲۷حوت برابر است با روز ملی خبرنگاران در افغانستان، خبرنگاران در صفحههای اجتماعی در کنار مبارک باد این روز گفتهاند که بازتاب واقعیتها بهایی سنگین دارد.
صبغت سپهر یکی از گویندهگان برنامههای خبری در صفحهای فیسبوکاش نگاشته است:«هرگام در میدان خبر، همچون گامزدن بر لبهای تیغ است. گویی حقیقت در این دیار، بهایی گزاف دارد و بهای آن را خبرنگاران با خون، درد و رنج میپردازند.»
سید مهدی حسینی خبرنگار دیگری نوشته است«وظیفهای یک خبرنگار رفتن به سراغ واقعیتها است، با جرات پرده بردارد و برای مردم افشاگری کند، اما این خلا چهار سال است وجود دارد.»
با این حال مرکز خبرنگاران افغانستان با نگرانی از وضعیت خبرنگاران در کشور در گزارشی نگاشته است که آمار نقض حقوق خبرنگاران نسبت به سال پار، ۲۴درصد افزایش یافتهاند.
این مرکز افزوده است:« مرکز خبرنگاران افغانستان در ۱۲ماه گذشته دستکم ۱۷۲ رویداد نقض حقوق رسانهها و خبرنگاران از جمله توقف فعالیت ۲۲ رسانه ناشی از اعمال محدویتهای تازه اداره حاکم و بازداشت ۵۰خبرنگار را ثبت کرده است.»
مرکز خبرنگاران افغانستان میگوید، طالبان از زمان حاکمیت شان تا اکنون دستکم ۱۷دستور خلاف قانون رسانهها صادر کردند و خبرنگاران که این دستورها را نادیده گرفتهاند لت و کوب و زندانی شدهاند و همچان رسانههای که در برابر این دستورها بیپروایی کردهاند نشرات شان موقت و یا دایمی بسته شدهاند.
بربنیاد گزارش این مرکز در حال حاضر بیش از ۴هزار و۷۴۰ خبرنگار که از میان ۷۴۷تن آنان را زنان در بردارند در رسانههای افغانستان سرگرم کار استند.