محتسبان امر به معروف و نهی از منکر طالبان در یک دادگاه صحرایی و مرکز ماموریتشان سمیرای ۱۹ ساله را به کارفرمای ۴۲ سالهاش به اجبار نکاح کردهاند.
گاردین، از رسانههای معتبر بریتانیایی این موضوع را روز دوشنبه، ۲۴ جدی، به نقل از سمیرا و اعضای خانوادهاش گزارش داده است.
براساس گزارش، سمیرا کارگر ۱۹ ساله یک کارگاه قالینبافی در شهر کابل، صبح روز ۱۹ جولای سال ۲۰۲۴ میلادی برای گرفتن حقوق ماهانهاش به دفتر کارگاه میرود.
او در حالی که برای دریافت حقوقاش در پشت دروازه دفتر کارگاه در حال انتظار بوده، با محتسبان امر به معروف و نهی از منکر طالبان که از ساحه میگذشتند، روبهرو شده است.
محتسبان سمیر را بازداشت و همراه با محمد ۴۲ ساله که کارفرمای او بوده بدون توجه به توضیحات آنان به مرکز امر به معروف و نهی از منکر انتقال میدهند.
در مسیر راه محتسبان خواهر و شوهر خواهر سمیرا را نیز به مرکز خودشان احضار کرده و موضوع را برای آنان تفهیم میکنند.
خواهر سمیرا برای این که محتسبان را گولزده باشد برای آنان میگوید که محمد نامزد سمیرا است و از همینرو در بیرون از منزل باهم تنها بودهاند.
محتسبان امر به معروف و نهی از منکر طالبان نیز در همان روز و در همان مرکز سمیرا را بهگونهای اجبار به عقد محمد که صاحب همسر و دو فرزند است، در میآورند و هردو را تا خانه محمد نیز همراهی میکنند.
حالا و پس از این رویداد سمیرا همراه با همسر و دو فرزند محمد که یکی از آنان همسن و سالاش است در کابل زندهگی میکنند.
پدر و برادران سمیرا پس از آگاهی از این رویداد به خانه محمد هجوم آورده و بدون گوش دادن به اصل ماجرا او را بهدلیل «آبروریزی» به شدت لتوکوب میکنند.
براساس اطلاعات گزارش، در کارگاه قالینبافی محمد، ۲۰ زن جوان در بدل معاش ۷ هزار افغانی ماهانه کار میکنند.
طالبان در واکنش به این رویداد گفتهاند: «این ادعا نادرست است. هیچ سازمان یا فردی نمیتواند خواهری را مجبور به ازدواج کند. تاکنون این موضوع به اطلاع ما نرسیده است اما در صورت وجود قطعا بررسی خواهد شد. چنین ادعایی صحت ندارد.»
با این حال، ریچارد بنت، گزارشگر شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور افغانستان گفته که پس از تسلط طالبان بر افغانستان، آمار رویدادهای ازدواجاجباری افزایش یافته است.
آقای بنت گفته است: «بسیاری از افغانها به من اطلاع دادهاند که ازدواجهای اجباری و کودکان هنوز بهطور گسترده بدون مجازات، از جمله با اعضای طالبان، بهویژه در مناطق روستایی و دورافتاده رخ میدهد.»
حالا و با این وجود، زندهگی سمیرای ۱۹ ساله با یک کلمهای که خواهرش ناخواسته به زبان آورده دگرگون شده است.
محتسبان امر به معروف و نهی از منکر طالبان نیز با شنیدن یک کلمه و بدون تجسس و بررسی و تفاوت سنی میان سمیرا و محمد، نکاح آنان را بستهاند.
گشتوگذار محتسبان امر به معروف و نهی از منکر طالبان در سطح شهرهای افغانستان همهروزه ادامه دارد.
شهروندان افغانستان میگویند که هر موردی که به دماغ محتسبان خوش نخورد به آن واکنش نشان داده و براساس خواست خودشان روی آن تصمیم میگیرند.