سازمان ملل متحد میگوید که سکتور معارف افغانستان در حال حاضر با شکافهای فراگیر در زیرساختهایش روبهرو است و این وضعیت با محروم شدن دختران از آموزش، تشدید شده است.
کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندهگان (یواناچسیآر) روز یکشنبه، ۱۸ قوس، با نشر اعلامیه خبری این موضوع را ابراز کرده است.
براساس اعلامیه، سیاستهای محدود کننده طالبان برای دسترسی زنان و دختران به آموزش و تحصیل، به بحران موجود در سکتور معارف افغانستان شدت بیشتر بخشيده و به «نابرابری جنسیتی» در آموزش منجر شده است.
به گفته اوچا، ساحات دوردست افغانستان بیشتر از این وضعیت آسیبپذیر شده است.
در بخشی از اعلامیه آمده که: «کمبود معلمان واجد شرایط، به ویژه مربیان زن، و نسبت بالای دانشآموز به معلم، نگرانیهای مهمی است که اثربخشی آموزش را تضعیف می کند.»
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندهگان (یواناچسیآر) از رویکرد چندجانبه برای رسیدهگی به شکافهای اصلی در خدمات، سیاستها و فرصتهای خطرآفرین در سکتور معارف افغانستان سخن گفته است.
براساس آمارهای سازمان ملل در سالجاری ۸ میلیون تن از کودکان واجد شرایط برای رفتن به مکتب در افغانستان از آموزش محروم شدهاند.
از سوی دیگر، طالبان در تازهترین مورد، هزاران دختر افغانستان را که واجد شرایط تحصیلات طبی هستند را از رفتن به انستیتوتهای علوم طبی منع کردند.