در حالی که هنوزهم مرگومیر مادران و نوزادان در افغانستان هنگام زایمان از چالشهای بزرگ در سکتور صحت پنداشته میشود، ۲۰ قابله در دایکندی از یک دوره آموزشی فارغ شدند.
شاخه افغانستان کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندهگان (یواناچسیآر) روز سهشنبه، ۱۵ عقرب، از فراغت این تعداد قابله در ایکس خبر داده است.
براساس اطلاعات کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندهگان، این تعداد از قابلهها از یک دوره آموزشی ۲ ساله، فارغ شدهاند.
این نهاد مربوط به سازمان ملل متحد گفته که برنامه آموزشی این قابلهها در ولایت دایکندی از سوی «یواناچسیآر» و همکاری محلیاش موسسه خدمات اجتماعی و تخنیکی وطن (دبیلواستیای) راهاندازی شده است.
کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندهگان همچنان گفته که برنامه یادشده از سوی اتحادیه اروپا در افغانستان حمایت مالی شده است.
به گفته این کمیشنری برنامه دوساله آموزش قابلهها به هدف مقابله با میزان بالای مرگومیر مادران و نوزادان هنگام ولادت، راهاندازی شده است.
همزمان با این، کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندهگان از آغاز مرحله دوم این برنامه در ولایت دایکندی، خبر داده است.
دایکندی از ولایتهای در مرکز افغانستان است که مناطق دور افتاده و دشوارگذر زیادی دارد.
سازمان صحی جهان در ماه جوزای سالجاری هجری خورشیدی گزارش داد که روزانه ۲۴ مادر و ۱۶۷ نوزاد بهدلیل بیماریهای قابل پیشگیری هنگام زایمان در افغانستان جان میدهند.